Det fina med sensommaren och höst

I helgen har jag gjort en av de saker som jag gillar allra mest, vara ute i skogen. Direkt efter jobbet i fredags stack jag ut med målet att plocka blåbär, innan jag hittat ett bär så hade jag fyllt hinken med kantareller istället vilket egenligen inte gjorde så mycket. Hittade både gula och några trattisar.
 
 
Igår var jag, Lillebror och mormor till skogen under förmiddagen. Vi plockade blåbär, lingon och mer svamp.
Gårdagskvällen spenderade jag genom att titta på en serie och rensa svamp. Idag blir det smörstekta kantareller!
 
 
 
 
Idag planerar jag att fortsätta att ta tillvara på grönsaker från landet. Igår gjorde jag en fantaskiskt god tomatröra som nu finns i frysen i portionsförpackningar till höstens köttfärssåser, pizza, lasange, grytor mm. 
Denna gjorde jag för att kunna ta tillvara på en stor del av mina squash.

Recept:
"Två mellanstora squash
Några tomater
Sju lökar, spelar ingen roll vilken färg
Klyftor av två hela vitlökar
Olivolja
Vinäger
Honung
Salt 

Gör så här:
Sätt ugnen på 125-150 grader.
Klä en plåt med djupa kanter med bakplåtspapper så att det når upp längs kanterna.
Klyfta tomater och lök och lägg i plåten tillsammans med skalade vitlöksklyftor.
Skala squash, skär i mindre bitar och lägg på plåten.
Ringla över några matskedar olivolja och honung.
Skvätt över lite vinäger. Salta
Baka grönsakerna mitt i ugnen i cirka 2,5 timme. Rör om någon gång då och då.

När grönsakerna bakats färdiga läggs de i en skål och mixas med stavmixer till ett mos. Låt svalna och frys in."

Receptet kommer från min trädgårdsidol Sara Bäckmo som driver bloggen skillnadens trädgård.
 
 
 

Kommentera här: