Nu är vi igång med kantstenen

Vilken härlig sommar det har varit, vi har haft kanonväder och dessutom jobbat som attans hemma på tomten. Det är otroligt slitigt och tidskrävande, men kul att se resutlatet av det som vi kämpar med.  Igår var vi ute från tidig morgon och började med arbetet för kantstenen. Vi har nu gjort ungefär 1/4 del av den sten vi ska lägga och resultatet kommer bli kanon, precis som vi föreställt oss!
 
Arbetet började med att gräva ut och fylla på med bärlager och packa ihop massorna så det blev hårt och stabilt. Ett perfekt kvällsjobb en torsdag.
 
Då var vi redo att köra igång med att ta ut höjder och lutningar så att kantstenen harmonerar med gräsmatta och grusgång. Sedan började det tunga jobbet; sätta stenen. Lars är en klippa som fixar allt med sin noggrannhet.
 
 
När vi lagt all sten på plats så kommer vi att fylla upp och på med både matjord för att jämna ut svackor i gräsmattan och det finare gårdsgruset. Men redan nu kan jag föreställa mig det färdiga resultatet!
Det kommer även bli lite småjobb för mig att flytta om lite växter så de är placerade snyggt i förhållande till kanten.
 
Här har jag skrivit tidigare om stenen vi valt samt vart vi beställt ifrån. Idag är planen att ta det lite lugnare, vi har ju ändå semester. Vi har byggt en stentrapp på baksidan som vi ska göra det sista med genom att fylla på med lite natursten och jord för att den ska bli helt klar. Återkommer med bilder på hur trappen ser ut och de andra stenjobben vi gjort på samma s
 
 
tälle.