Hållbart tankesätt

Jag källsorterar, köper aldrig plastpåsar när jag mathandlar och försöker allmänt vara snäll mot miljön. Har ändrat min inställning till konsumtion, tänker alltid en extra gång innan jag köper något. Har därför slutat att impuplsshoppa och reahandla, dessa typ av köp är av min erfarenhet alltid dåliga köp, något som aldrig används och tillslut slängs. Har absolut inte slutat handla saker jag vill ha, utan har ändrat tankesätt för att inte handla/konsumera i onödan. Köper det jag verkligen vill ha istället, med lite eftertanke. Kvalitet före kvantitet.
 
För ett tag sedan läste jag ett repotage om hur mycket plastprodukter som vi faktisk har i köket, det är skrämmande mycket! Det är radikalt att byta ut allt på en gång, det är inget miljötänk i det heller, så vi byter ut saker eftersom de är förbrukade och gör ett aktivt bra val gällande den nya saker.
Så en sak som vi börjat med i takt med att plastmatlådorna slits ut är att övergå till matlådor i glas.
Visst de har ett plastlock, men lådan är av glas och kommer hålla mycket längre och har absolut fler användningsområden. Att Glas inte heller släpper ifrån sig massor med gifter som plasten gör är också en stor del av vinsten. 
 
Ett ständigt problem är stekpannan, har prövat så många modeller utan att hittat en bra. Det blir repor i emaljen och släpper från sig gifter, spelar ingen roll om jag köpt en dyr eller en billig, inom ett halvår är det repor i ytan(oavsett teflon eller keramisk). 
Så efter att den senaste stekpannan gett upp så har jag nu letat fram den klassiska gjutjärnsstekpannan. Den ska nu bli vårt arbetsverktyg i köket, att man dessutom får ett extra järntillskott av att laga mat i gjutjärn samt att den är giftfri är också ett plus.
 
sist men inte minst är lyckan med att få skörda sina egna grönsaker, hitills är utbytet ganska smalt, men att kunna äta ärtskott till maten varannan dag är ändå helt ok.