Grönsakerna växer

Vilken fantastisk midsommarhelg vi fick! sol och värme i flera dagar. Idag regnar det vilket är bra, det är måndag och två veckor kvar till semestern. Allt som ska växa behöver vatten och glad är jag för det, blir mindre vattning för min del. Men det får gärna spricka upp tills i eftermiddag.
 
Här kommer en liten statusuppdatering på mina grönsaker som att tagit fart ordentligt. Som det ser ut nu kommer vi ha egna grönsaker hela sommaren och hösten!
 
 
Det här är ett wildcard. Sparade kärnor från en butternut-pumpa i höstas som jag planterade. Nu har den fått en liten kart, skulle vara kul om den ville växa på sig och bli ätbar!

 
Igår skördade jag rädisa, roccula, spenat och mangold som fick bli sallden till min matlåda. Ett tips är att även använda lökblasten, den klippte jag ner i salladen.
 

 
Magnolden jag odlar är av flera färger, så vid sådd så vet man inte vilka färger som kommer att titta upp. Vad jag kan se så fick jag tre varianter, grönbladig med röd skälk, rödbladig och grönbladig. Jättegoda att klippa ner i sallad och äta till det mesta.



Jag passade även på att göra ett smaksatt smör på lökblasten, perfekt att ha i frysen som ett tillbehör. 
Lökblast ska vara väldigt användbar, har läst att det går utmärkt att göra eget lök- och örtsalt med lökblast, gräslök och vitlök.

Kommentera här: